NCA | BCU

Wat is chiropractie?

Chiropractie richt zich hoofdzakelijk op stoornissen in het functioneren van de wervelkolom en zijn invloed op het zenuwstelsel. Omdat de wervelkolom het ruggenmerg en het centrale zenuwstelsel omringt en tal van zenuwen aan beide zijden vertakken, kunnen stoornissen of blokkades in de wervelkolom diverse klachten veroorzaken.

Deze blokkades kunnen zich uiten in verzwakte of verkrampte spieren, tintelingen, pijnlijke uitstralingen, hoofdpijn en evenwichtsstoornissen. Een vrije, soepele doorgang van zenuwimpulsen in de wervelkolom is dan ook essentieel voor een normaal en pijnloos functioneren van het lichaam.
 

De ideale behandelingswijze voor nek- en rugklachten

Een chiropractische behandeling lokaliseert en corrigeert deze blokkades, herstelt de werking van de zenuwen en geeft uw lichaam de kans zichzelf te genezen. Klachten zoals nek- en rugpijn worden daarenboven niet als één enkel probleem gezien, maar in relatie tot het hele lichaam onderzocht en behandeld.

De behandeling gebeurt door middel van manipulatie of voor ernstigere zenuwschade door bijvoorbeeld hernia’s wordt tractie toegepast. Chiropractie is een non-operatieve geneeswijze met behandelingen die pijnloos zijn en vrij snel tot pijnverlichting leiden.
Zelfs bij ernstige gevallen zoals hernia’s kan een tijdig bezoek aan uw chiropractor ergere schade voorkomen en ervoor zorgen dat u niet hoeft over te gaan tot belastende operaties. Ook in het geval van klachten waarvoor de klassieke geneeskunde niets meer kan betekenen, kan een chiropractische behandeling soms een oplossing bieden.
 

Chiropractie voor volwassen, kinderen en baby’s

Chiropractie is geschikt voor alle leeftijden. Voor zwangere vrouwen, ouderen en de allerkleinsten worden aangepaste, zachtere technieken gebruikt waaronder mobilisatie, tractie, activator en triggerpoint therapy. Elke levensfase kent zijn eigen aandachtsgebieden en specifieke klachten. Onze praktijken omvatten daarom verschillende chiropractors, elk met hun eigen specialisaties.

U mag zich beslist veilig voelen in de handen van een chiropractor. Chiropractors genieten immers een lange en diepgaande opleiding en zijn niet enkel vakkundig in het manipuleren van gewrichten. Zo heeft een chiropractor ook een uitgebreide kennis van anatomie, neurologie en radiologie.
Getuigenissen
Terugbetaling
Waarvoor behandelen?

Praktijken

BRUGGE (België)
Moerkerkse Steenweg 236
8310 Brugge
0032 50 37 54 64

TERNEUZEN (Nederland)
Alberdingk Thijmstraat 4
4532 CZ Terneuzen
0031 115 69 40 17

OOSTBURG (Nederland)
Zuidzandsestraat 21
4501 Oostburg
0031 117 45 59 25

Contacteer ons