NCA | BCU

Chiropractische behandeling

Structurele analyse van het lichaam

Een behandeling start steeds met een structurele analyse van uw lichaam, ook al is de klacht beperkt tot uw nek. Wij onderzoeken uw houding, stand van de voeten, knieën, bekken, schouders en oren om al dan niet scheefstand op te merken. Ook de vormgeving van de rug wordt nagegaan en u ondergaat een evenwichtstest om uw persoonlijke neurologische controle na te kijken.

Door het dynamische bewegen van uw rug met de handen worden alle blokkades of bewegingsbeperkingen en pijnpunten vastgelegd. Ook uw flexie extensie, rotatie en zijbuiging worden gecontroleerd.

Tijdens de eerste analyse van uw lichaam en gedurende de behandelingsduur voeren wij een kort neurologisch onderzoek uit. Dit omvat een aantal krachttesten, reflexen en gevoelsmetingen. Hiermee brengen wij uw neurologische toestand in kaart en meten we potentiële schade na een ongeval of ander trauma.

De chiropractische behandeling

Vervolgens gaan we over tot manipulatie van de blokkades. Bepaalde spieren worden aangedrukt tot de drukpunten wegzakken en de pijn verdwijnt. De wervelkolom wordt opnieuw getest om al dan niet een verbeterde beweging op te pikken. Soms wordt ook uw evenwicht opnieuw nagegaan.

Bepaalde rugklachten zoals hernia’s of problemen met heupprothese(n) behandelen wij met gebruik van een tractie behandeltafel. Hiermee wordt de wervelkolom opengerokken zodat de druk op een zenuw vermindert en de pijn wordt verlicht. Zowel manipulatie als tractie zijn heel directe, effectieve en meestal pijnloze behandelingen.

De dag na de behandeling kan u wat ongemak of pijn voelen vergelijkbaar met spierstijfheid na een stevige sportinspanning. Dit is een natuurlijke en tijdelijke reactie op de uitgevoerde correctie. Het is aangeraden om na de behandeling een warme douche te nemen om verkrampte spieren te versoepelen en enkel lichte vormen van beweging in te plannen.

Nazorg en voorkomen van terugval

Onze werkwijze kenmerkt zich door een korte en intensieve periode van een aantal opeenvolgende behandelingen. De behandeling is vrij snel pijnverlichtend en we willen uw herstel natuurlijk behouden. Daarvoor bieden wij steeds nazorg aan om terugval te vermijden. Preventief uw wervelkolom of andere gewrichten laten controleren kan in veel gevallen het terugkeren van klachten voorkomen.

Indien onze behandelingen geen merkbaar resultaat opleveren, zetten wij steeds de behandeling stop en verwijzen wij u terug naar uw huisarts voor verdere verwijzing naar een andere behandelingsmethode. Bij uw chiropractor wordt u niet aan het lijntje gehouden.
 

Gemiddelde behandelingsduur

De duur van een behandelingskuur hangt sterk af van de duur en het type klacht die u ervaart. Hebt u acute klachten die zich minder dan twee weken geleden manifesteerden? Dan kunnen 1 tot 4 behandelingen voldoende zijn voor een herstel.

Voor langdurige, chronische klachten stellen wij een intensief behandelingsplan voor u op, zeker tijdens de eerste paar weken, en worden onderhoudsbehandelingen aangeraden. Baby’s en kinderen herstellen dikwijls sneller dan volwassenen, maar voor sommige aandoeningen zoals scoliose, plannen wij jaarlijkse controles in voor opvolging tijdens de groei.
Getuigenissen
Terugbetaling
Waarvoor behandelen?

Praktijken

BRUGGE (België)
Moerkerkse Steenweg 236
8310 Brugge
0032 50 37 54 64

TERNEUZEN (Nederland)
Alberdingk Thijmstraat 4
4532 CZ Terneuzen
0031 115 69 40 17

OOSTBURG (Nederland)
Zuidzandsestraat 21
4501 Oostburg
0031 117 45 59 25

Contacteer ons